Brouwerijen

Binnen een familie is niemand hetzelfde. Dat geldt ook voor onze zeven brouwerijen. Op deze pagina vindt u een selectie van zes. Elk hebben ze een eigen verhaal, karakter en wil. Wat ze verbindt: de liefde voor bier. En diep respect voor mensen, omgeving en vakmanschap vanuit een gezonde ondernemersgeest. Intuïtie over hoe goed bier moet smaken en hoe je dat moet brouwen. We groeien met brouwerijen die goed bij ons passen. Zo voelt iedereen zich thuis in onze ‘familie’.


Brouwerij PALM

Tot op de dag van vandaag brouwt Brouwerij Palm zowel hooggistende als laaggistende bieren. Het resultaat is een uitzonderlijke collectie van kwalitatieve bieren met een rijk smakenpalet. Gebrouwen met passie, volgens unieke recepten. Door biermeesters die alles weten van kruiden, hop, fruit en hout in bier. Zij werken dag in dag uit aan een unieke smaakbeleving en authentieke bieren. Al ruim 250 jaar.


Brouwerij Rodenbach

In 2022 vierde brouwerij Rodenbach haar 200ste verjaardag. Een absoluut orgelpunt in twee eeuwen aan innovatieve en wereldvermaarde brouwcultuur. Met haar 294 eikenhouten foeders (waarvan sommige wel 65.000 liter bier bevatten) bekleedt de brouwerij een absoluut unieke positie in het internationale bierlandschap. vanuit Roeselare blijven de brouwers van Rodenbach ook vandaag de harten veroveren van bierliefhebbers overal ter wereld. Ontdek de volledige familie in foeder gerijpte Vlaams roodbruine toppers op www.rodenbach.be. Rudi & Didi staan u daar graag te woord.


Brouwerij de Hoorn

Brouwerij De Hoorn is de microbrouwerij van Swinkels Family Brewers in België en verwijst naar de gelijknamige dorpsbrouwerij en herberg die reeds aan het begin van de achttiende eeuw naam maakte in Steenhuffel.

 

Proeftuin van onze brouwers

In 2014 herstelde brouwerij Palm de 300 jaar oude dorpsbrouwerij in al haar glorie. Vandaag is het een microbrouwerij waar de brouwers volop experimenteren met kruiden, hop, fruit en hout. Men maakt er proefbrouwsels van om en bij de 1.000 liter, precies de inhoud van de vroegste brouwinstallatie. In de ketels van microbrouwerij De Hoorn werd zo o.a. het recept voor Cornet ontwikkeld en werd ook de verbeterde receptuur van Estaminet Refined Lager op punt gesteld.


Bierbrouwerij 

de Koningshoeven

Subtiel is ze aanwezig rondom de Abdij Onze Lieve Vrouw van bierbrouwerij de Koningshoeven. De geur van hop, gist en mout. Hier wordt onder toezicht van trappistenmonniken sinds 1884 trappistenbier gebrouwen. In stilte en met uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Duurzaam en sociaal, vanuit een diepgewortelde overtuiging. 


Bierbrouwerij

Uiltje

Uiltje Brewing Company heeft vele nationale en internationale prijzen gewonnen en staat voor de tweede keer in de Top 100 Best Brewers in the World van bierplatform RateBeer..


Bierbrouwerij

De Molen

De biermeesters van brouwerij de Molen in Bodegraven zijn alleen tevreden als ze regelmatig iets brouwen dat in geur, smaak en ingrediënten weer een nieuwe ontdekkingsreis is..