Brouwerij Rodenbach

In 2022 vierde brouwerij Rodenbach haar 200ste verjaardag. Een absoluut orgelpunt in twee eeuwen aan innovatieve en wereldvermaarde brouwcultuur. Met haar 294 eikenhouten foeders (waarvan sommige wel 65.000 liter bier bevatten) bekleedt de brouwerij een absoluut unieke positie in het internationale bierlandschap. vanuit Roeselare blijven de brouwers van Rodenbach ook vandaag de harten veroveren van bierliefhebbers overal ter wereld. Ontdek de volledige familie in foeder gerijpte Vlaams roodbruine toppers op www.rodenbach.be. Rudi & Didi staan u daar graag te woord

Een indrukwekkende brouwerij

Rodenbach is het soort brouwerij dat een blijvende indruk achterlaat. Hier dragen gepassioneerde biermeesters zorg voor de perfecte smaak van het bekende ‘Vlaamse roodbruine bier’. Ze werken er aan hun eigen, unieke recepten en brouwen er in 294 eikenhouten foeders uitzonderlijk bier van gemengde gisting. Het resultaat zijn bieren die net even anders zijn dan je verwacht. Verfrissend en intens. Cheers to the unexpected!
 

De familie Rodenbach is geen doorsnee familie. De voorouders van de huidige familie namen deel aan de veldtocht van Napoleon in Rusland, schreven het Belgische volkslied en richtten in 1821 brouwerij Rodenbach op. Ondernemend, met een geheel eigen visie op de kwaliteit en karakter van bier. De familie ontwierp een geheel eigen rijpingsproces voor Rodenbach. Onderdeel daarvan zijn de 294 enorme eikenhouten foeders die de rijpingszaal nog steeds sieren, en inmiddels tot ons industrieel erfgoed behoren.