Biermerken

CORNET

Cornet is het speciaalbier voor Ridders van de Goede Smaak. Het werd vernoemd naar de rentmeester van Kasteel Diepensteyn: Theodoor Cornet. Zijn heer, een nazaat van Ridder Salomon de Maldeghem, vroeg hem een zwaar bier te brouwen. Het werd een oaked, zwaar blond bier met een subtiele vanilletoets. De hint vanille ontstond oorspronkelijk door het bier te bewaren in eikenhouten vaatjes. Later werd dit nagebootst door eikenhouten snippers aan het bierbrouwsel toe te voegen. De afgelopen jaren werd Cornet meerdere malen bekroond met World Beer Awards.

 

Beschikbare varianten: oaked, smoked, AF (0,3%)

Verpakkingsvormen: blik, fles, vat (20L)

Type koppeling fust: A-schuif
 

Rodenbach

Dingen zijn niet altijd wat ze lijken. Neem Rodenbach bijvoorbeeld. Een donkerrood, maar verrassend licht en fris bier. Dankzij een bijzonder rijpingsproces op 294 eikenhouten vaten én een uitgebalanceerd samenbrengen van jong en gerijpt bier. Dat geeft Rodenbach haar complexe, aangename smaak. Daarom heffen we het glas op het onverwachte. Dat het ons mag blijven verrassen.
 

Beschikbare varianten: Fruitage, Classic, Grand Cru, Alexander, Vintage

Verpakkingsvormen: fles, blik, vat

Type koppeling: A-schuif

PALM

PALM is het bier om uitgebreid van te genieten. Waar je mee onthaast, in goed gezelschap of in alle rust alleen. De verschillende biertjes uit de PALM-familie onderscheiden zich ieder met een eigen karakter en levendige smaak. De beste natuurlijke ingrediënten, zoals hop van eigen teelt, unieke ambermouten en PALM-gist, zorgen voor een kenmerkende basissmaak met lichte karameltonen en honingachtige malsheid. Of je nu PALM van hoge gisting of lage gisting drinkt, voor iedereen is er een lekker Palmpje. Tijd voor iets ambers, tijd voor een PALM!

 

Beschikbare varianten: PALM Royale, PALM Classic

Verpakkingsvormen: fles, blik, vat

Type koppeling: A-schuif

Estaminet

Wij vinden dat ook een pilsbier speciaal moet zijn. Daarom selecteerden we enkel de beste natuurlijke ingrediënten voor dit bier. Combineer dat met een traag en langzaam brouwproces en dan begrijp je waarom wij dit een verfijnde pils vinden.

 

Beschikbare varianten: Pils, 0.0

Verpakkingsvormen: fles, blik, vat (20+50L)

Type koppeling: A-schuif

Brugge Tripel

Brugge Tripel is een bier met historische roots en een lange traditie van kwaliteit en vakmanschap. Het werd hét Brugse stadsbier vanuit een grote passie voor smaak en een focus op authenticiteit. Met respect voor het verleden en gevoel voor moderne trends is Brugge Tripel het bier van toen en nu.
 

Beschikbare varianten: Tripel

Verpakkingsvormen: fles, vat (20L)

Type koppeling: A-schuif

La Trappe

We kunnen het vertellen, maar je moet het eigenlijk zelf ervaren: de abdij en brouwerij van La Trappe Trappist kennen een rijke historie en worden gekenmerkt door een grote schoonheid. We brouwen ons bier al sinds 1884 binnen de muren van de abdij en doen dat nog altijd onder toezicht van de monniken die hun dagen vullen met werk en gebed. In alle rust en met veel toewijding. Dit garandeert authenticiteit en hoge kwaliteit van onze bieren. De monniken zijn namelijk eigenaar van de receptuur en het merk La Trappe Trappist. Wie goed proeft, ontwaart dan ook het belangrijkste ingrediënt dat onlosmakelijk is verbonden met de monniken: de stilte.

 

Beschikbare varianten: Blond, Dubbel, Tripel, Quadrupel, Isid'or, Puur, Nilles, Bock

Verpakkingsvormen: fles, vat (20L)

Type koppeling: A-schuif 

De Molen

De biermeesters van brouwerij de Molen in Bodegraven zijn alleen tevreden als ze regelmatig iets brouwen dat in geur, smaak en ingrediënten weer een nieuwe ontdekkingsreis is. Dat resulteert in een constante stroom van nieuwe bieren; experimenten of samenwerkingen met andere internationale craftbierbrouwerijen. 

 

Beschikbare varianten (bierstijlen): Tripel, IPA, Pale Ale, Barley (Quadrupel), Porter, Imperial Stout, Saison, NEIPA, Blond, Ale

Verpakkingsvormen: fles, vat (20L)

Type koppeling: A-schuif

Uiltje

Geef toe, ook jij wordt opgeslokt door day-to-day life. In de drukke weken die voorbij vliegen, ben jij op zoek naar vertier én vrije tijd. Naar momenten die er toe doen. Even alles uit je handen laten kletteren. In dat moment wil je vooral genieten. Van smaak. Van gezelschap. Jezelf even helemaal onderdompelen in een beleving.

Als jij geniet van die heerlijke slok, lacht om ons etiket én kort loskomt van die doordenderende wereld, dan is onze missie geslaagd. Jouw glimlach, door ons bier. Dat is de motivatie. En we begrijpen maar al te goed: daarvoor moeten we je blijven verrassen. Met kakelverse hop-forward bieren én met een heleboel vermaak. Laat je wereld af en toe eens achter voor een Uiltje. In ons universum is geen dag hetzelfde!

 

Beschikbare varianten (bierstijlen): Bird of Prey, Trackdown, Superb-Owl, Blond en Wit

Verpakkingsvormen: fles, vat (20L)

Type koppeling: A-schuif

Steenbrugge

Elk geweldig bier heeft een verhaal. Elk verhaal heeft een held. Zo ook Steenbrugge. De held van dit bier is Sint Arnoldus, de beschermheilige van de bierbrouwers. Hij zou veel levens gered hebben in de donkere middeleeuwen, door zijn parochiehouders aan te moedigen om bier te drinken in plaats van vervuild water. Daden die hem niet alleen zijn heiligheid opleverde, maar ook een bier dat speciaal ter ere van hem gecreëerd werd. Het geheim van het abdijbier Steenbrugge is het eigen kruidenmengsel ‘gruut’, wat het bier zijn heerlijke smaak geeft. Een recept dat volgens traditie sinds de middeleeuwen voortgezet is.
 

Beschikbare varianten (bierstijlen): Dubbel, Wit, Bock, Blond en Tripel

Verpakkingsvormen: fles, vat (20L)

Type koppeling: A-schuif