Brouwerij de Hoorn

Brouwerij De Hoorn is de microbrouwerij van Swinkels Family Brewers in België en verwijst naar de gelijknamige dorpsbrouwerij en herberg die reeds aan het begin van de achttiende eeuw naam maakte in Steenhuffel.

 

Proeftuin van onze brouwers

In 2014 herstelde brouwerij Palm de 300 jaar oude dorpsbrouwerij in al haar glorie. Vandaag is het een microbrouwerij waar de brouwers volop experimenteren met kruiden, hop, fruit en hout. Men maakt er proefbrouwsels van om en bij de 1.000 liter, precies de inhoud van de vroegste brouwinstallatie. In de ketels van microbrouwerij De Hoorn werd zo o.a. het recept voor Cornet ontwikkeld en werd ook de verbeterde receptuur van Estaminet Refined Lager op punt gesteld.

 

Uitzonderlijke bieren ontstaan niet zomaar

Die worden geboren uit creatief vakmanschap. Vanuit de passie om te blijven innoveren bouwde brouwerij Palm daarom een nieuwe micro-brouwerij: De Hoorn. Onze biermeesters experimenteren er volop met kruiden, hop, fruit en hout. Ze testen er nieuwe combinaties van gist, hop en manieren om het bier te rijpen. De proefbrouwsels zijn om en nabij de 1.000 liter. Precies de inhoud van de vroegste brouwinstallatie.

Creativiteit in het vak

Die kleinschaligheid stelt het brouwersteam in staat om nog creatiever te zijn. Hun passie en ondernemerschap leiden tot nieuwe, uitzonderlijke en vooral unieke bieren, gebaseerd op telkens één welbepaald vakgebied: hop, fruit, kruiden of hout. De bieren krijgen de naam Arthur’s Legacy, wat refereert naar brouwer Arthur Van Roy, die een zeer belangrijke rol speelde in de ontwikkeling en groei van Brouwerij Palm.