CORNET

Over CORNET

Cornet is het speciaalbier voor Ridders van de Goede Smaak. Het werd vernoemd naar de rentmeester van Kasteel Diepensteyn: Theodoor Cornet. Zijn heer, een nazaat van Ridder Salomon de Maldeghem, vroeg hem een zwaar bier te brouwen. Het werd een oaked, zwaar blond bier met een subtiele vanilletoets. De hint vanille ontstond oorspronkelijk door het bier te bewaren in eikenhouten vaatjes. Later werd dit nagebootst door eikenhouten snippers aan het bierbrouwsel toe te voegen. De afgelopen jaren werd Cornet meerdere malen bekroond met World Beer Awards.
 

Prijswinnende bieren

2014 Gold Medal
World Beer Awards
2014 Baanbreker Award
Horeca Expo
2014 Europe’s Best Oaked Beer
World Beer Awards
2015 Belgium’s Best Oaked Beer
World Beer Awards
2016 Silver Medal
World Beer Awards

CORNET Oaked

CORNET is een krachtig blond Belgisch bier dat op smaak wordt gebracht door het toevoegen van eikenhouten snippers tijdens het brouwen. Hierdoor krijgt het zijn unieke zachtheid die de scherpe kantjes van elk gesprek haalt en de dialoog versterkt. Het is een speciaalbier met een al even speciale missie: CORNET wil mensen verbinden.

CORNET Smoked

CORNET Smoked is een blond Belgisch bier met een subtiele ‘smoked’ smaak. Deze unieke ‘smoked’ smaak ontstaat door het gebruik van geturfde mout (peated malt) en het toevoegen van extra gerookte eikenhouten snippers tijdens het brouwen. 

CORNET Alcohol-free

CORNET Alcohol-Free, een zacht en smaakvol speciaalbier, maar dan laag in alcohol. De basis voor dit bier is het krachtige blond CORNET Oaked, waaruit de alcohol is onttrokken. Vervolgens wordt het alcoholarme bier nogmaals ge-oaked met eikenhouten snippers, waardoor ook deze variant gekenmerkt wordt door de herkenbare CORNET-smaak.