Biertap techniek

Kwaliteit hoog in het vaandel

Bij brouwerijen Palm, De Hoorn en Rodenbach investeren we net als onze collega Belgische brouwers heel wat tijd en zorg in het brouwen van uitstekende bieren. Het vergt immers geduld, vakmanschap en precisie om topkwaliteit af te leveren.

 

Ook met schenken en tappen van onze bieren zijn we erg begaan. Als horeca-ondernemer kan u bij ons dan ook steeds terecht voor deskundig advies, tapcursussen en alle andere taptechnische vragen. Onze eigen onderhoudsmedewerkers staan in voor het periodiek reinigen van uw tapkranen en kleine of dringende herstellingen. U slaapt dus op beide oren. Voor het ontwerpen en plaatsen van tapinstallaties op maat werken we al tientallen jaren samen met de firma Antoine. 

Tapmaster

Een vers getapt glas parelend bier met een mooie schuimkraag: dat is wat uw klanten willen. Altijd even lekker en fris, of het vat nu net is aangesloten of niet. De Tapmaster maakt dit mogelijk in uw zaak. Want dankzij dit innoverende tapsysteem biedt u een ruim assortiment bieren aan een onberispelijke kwaliteit en zonder bierverlies. Dit betekent meer tevreden klanten, meer omzet en minder kosten. Zo maakt u het verschil in de markt.

Met Tapmaster kunt u het bier gewoon op de leiding laten, ook
tijdens sluitingsdagen. Zo vermijdt u bierverlies dat u zou hebben bij het op water zetten van de bierleidingen. Het vat blijft steeds koud staan, onmiddellijk onder de kraan. Bij lage temperatuur is de CO2-evenwichtsdruk maar 0,85 bar. Om het bier vanuit het vat naar de tapkraan te stuwen is een minieme overdruk CO2 nodig. Zo vermijdt u het risico op oververzadiging van het bier en de bijbehorende tapproblemen. Het resultaat? Maar liefst 66% minder CO2-verbruik!

De voordelen van Tapmaster

 

“Een makkelijker tapsysteem dan Tapmaster bestaat er niet. We hebben er nooit problemen mee!”

Wouter Schoovaerts - TODI (B-mine, Beringen)

 

• Gemiddelde besparing van € 4.000/jaar
• Kwaliteit gewaarborgd tot 3 weken na aankoppelen
• Geen onderhoudskosten
• Geen aftapverliezen
• Tot 66% minder CO2-verbruik
• Kleine rotaties mogelijk, opportuniteit om tot 12 bieren van ’t vat aan te bieden
• Ruimtebesparend en compact, 4 modellen (90 cm, 140 cm, 206 cm, 240 cm)
• Nieuw: kwaliteitscontrole via app!
Volg de druk, de temperatuur en het aantal consumpties per vat nauwkeurig op (in ontwikkeling).

Innovatief in taptechniek

In samenwerking met onze producent ontwierpen we een uniek tapsysteem om de hoger gesatureerde vatvariant van Cornet (met hoger koolzuurgehalte) naar de horeca te brengen.

Dankzij dit systeem (in combinatie met een vatenkoelkast) kan u uw klanten een heerlijke Cornet voorschotelen die dezelfde sprankel en beleving heeft als de Cornet van de fles. Een heel innovatieve ontwikkeling die extra meerwaarde en uiteraard volume in uw horecazaak brengt. Meer info over dit tapsysteem via uw accountmanager of via het contactformulier.